Nieuwsbrief

Wil jij niets missen en graag onze mailings ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief

Esther Wijma

esther shoot
Ik ben Esther Wijma en ik kom uit Wijk bij Duurstede. Sinds 2009 heb ik een eigen hond. Met deze teckel heb ik een aantal gehoorzaamheidscursussen gedaan. Dat was elke keer het hoogtepunt van de week.
Zowel mijn teckel als ik hadden veel plezier in het trainen, dus toen we met gehoorzaamheid gestopt waren, wilde ik iets anders gaan doen samen. Wat, dat wist ik niet, totdat ik een artikel over dogdance las!


Naast mijn hond is dans mijn grootste passie, dus hoe leuk zou het zijn om deze twee dingen te combineren. In eerste instantie heb ik een aantal workshops gevolgd bij Brigitte van Gestel en trainde ik binnenshuis wat.


dogdance03Toen ik in 2013 het EK dogdance op internet zat te kijken, besloot ik het roer om te gooien en voor de dogdance te gaan. Niet veel later kon ik starten met mijn opleiding om zelf lessen te kunnen geven.

Vanaf dat moment ben ik ook veel gaan trainen met mijn hond en onder allerlei omstandigheden, zodat mijn hond en ik veel zouden leren. Ook zijn we toen na een aantal maanden begonnen met het lopen van wedstrijden.


Inmiddels loop ik vanaf  2014 regelmatig wedstrijden. Dit doe ik met veel plezier, want dat staat bij mij voorop! Buiten dat is het ook nog eens erg leerzaam.
André en ik delen deze passie graag met andere hondenliefhebbers!

Opleidingen en workshops

November 2013   Kynologisch instructeur I - Martin Gaus Academie
Januari 2014   Canine Freestyle voor instructeurs - Martin Gaus Academie
Maart 2014   Terugkomdag Canine Freestyle voor instructeurs
September 2014   Dogdanceweekend Marina Delsink
Oktober 2014   Lezing Dogdance - Cyno Campus
?? 2014   Lezing Creatief lesgeven - Judith Lissenberg
Juni 2015   Basisschooldiploma - Doguniversity
2016   Workshops Dogdance van Minna Yrjana en Marina Krom