Rally Freestyle

ht6Rally Freestyle kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten waar het erg populair is. Een aantal jaren geleden is deze sport even "overgevlogen" naar Nederland. Helaas heeft deze zich toen niet echt kunnen vestigen in Nederland. Dancing Paws gaat er aan werken om ook deze tak van sport in Nederland op de kaart te zetten.

Rally Freestyle is een unieke sport waarin Dogdance en Rally Obedience worden gecombineerd. Het benadrukt de precieze uitvoering van zowel Dogdance als Gehoorzaamheidsoefeningen. Het is een ideale tak van sport voor de hondenbezitters die wel de oefeningen van Dogdance willen gaan doen, maar niet de intentie hebben om een Dogdance-act neer te zetten.

Door de positieve trainingsmethode bij Rally Freestyle en Dogdance worden wederzijds begrip, respect en vertrouwen bevordert tussen handler en hond. Tevens versterkt Rally Freestyle het leerproces tussen handler en hond en het teamwork tussen beiden.

OIPIn Rally Freestyle volgen handler en hond een bepaald genummerd parcours. Op dit parcours staan borden waar oefeningen op vermeld staan. De overgang van de ene oefening naar de andere bestaat uit volgwerk aan diverse zijdes ten opzichte van de handler. De oefeningen dienen correct uitgevoerd te worden door de hond en handler. De nadruk ligt niet op de snelheid in het parcours, maar wel op de uitvoering van de oefeningen.
In een wedstrijd dienen alle deelnemers hetzelfde parcours af te leggen. Uiteraard is er wel een maximum parcourstijd, die door de keurmeester bepaald wordt.

Vind je het leuk om je hond nieuwe trucs en gedragingen aan te leren?
- Wil je werken aan precisie in gehoorzaamheid?
- Wil je de relatie tussen jou en je hond versterken?
- Ben je op zoek naar een leuke en ontspannende ervaring?
----->>Ga dan eens aan de slag met Rally Freestyle.

Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden in bijvoorbeeld workshops en/of lessen.

https://www.youtube.com/watch?v=dTr2yzNQC4c