(Her) Opvoeden

opvoeden 7Natuurlijk is het fijn als uw hond goed naar u luistert en dan ook nog een fijne band met u heeft. En als die dan ook nog eens als een sociale hond goed past in de maatschappij, dan heb je een lot uit de loterij. Helaas bestaan bij honden geen termen als een "lot uit de loterij" en dient u er zelf mee aan de slag te gaan.

Wij van Dancing Paws kunnen u helpen met het opvoeden van uw hond. En niet alleen met puppy's en jonge honden, maar ook als uw hond op latere leeftijd gedrag vertoond wat u liever niet ziet.
Samen met u gaan wij aan de slag met het (her)opvoeden van uw hond. Wij werken op basis van wederzijds begrip, respect en vertrouwen waarbij spel en voer als motivator wordt gebruikt. Daarbij gaan wij er ook u uitleggen dat ook u niet in vaste patronen blijft hangen tijdens trainen en opvoeden.

opvoeden 5Oefeningen die bij het (her)opvoeden aan bod komen zijn:

- Zitten, liggen en staan op comando
- Blijven in een van bovenstaande posities
- Sociaal geaccepteerd gedrag naar overige mensen en dieren
- Komen als de hond geroepen wordt
- Allerlei oefeningen uit de dagelijkse praktijk

Een logische volgorde van een opvoedprogramma kan zijn: 1. Puppycursus - 2. Pubercursus/Elementaire gehoorzaamheid - 3. Voortgezette Elementaire gehoorzaamheid

Bij het aanmelden van uw hond gaan wij kijken waar uw hond geplaatst kan worden
Met het afronden van de opvoeding kunt u ervan uit gaan dat u een goed opgevoede sociale huishond heeft.


Obedience

Obedience begint eigenlijk waar het opvoedprogramma eindigt. Het is gehoorzaamheid op een ander niveau; het is sport. Veel oefeningen uit het opvoedprogramma komen terug, maar ook nieuwe oefeningen o.a. apporteren, werken op afstand en geurproeven. Het doel is om de gehoorzaamheidsoefeningen tot in de perfectie te krijgen en op basis daarvan word de combinatie ook gejureerd. 

Binnen de Obedience zijn er 2 stromingen; het FCI Obedience en het UK Obedience. DancingPaws bied beide stromingen aan. 

FCI Obedience: Je kunt deelnemen in 4 klassen (B, 1, 2, 3) aan examens en wedstrijden. Door het behalen van diploma’s of brevetten kom je steeds in een hogere klasse terecht. Als je op een wedstrijd de kwalificatie ‘Zeer Goed’ behaalt, krijg je een diploma. Bij de kwalificatie ‘Uitmuntend’ een brevet. Als je op internationaal niveau wedstrijden wilt lopen, moet je een brevet halen om naar een hogere klasse te mogen. Op de wedstrijden kun je ook punten halen voor de titel ‘Wedstrijdkampioen’ van dat jaar en voor de selectie voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap

UK Obedience: Bestaat in Nederland uit 6 klassen. Door het winnen van punten en 1e plaatsen kun je promoveren naar de volgende klas. In principe start je in de laagste klasse, maar als je wilt kan je ook in een hogere klasse (behalve de kampioensklasse) starten. Terug naar een lagere klasse kan echter niet.