Dogsurvival

Noraly 004Dogsurvival is een run waarbij je samen met de hond een parcours aflegt variƫrend van 3,5km t/m 7km lang. Op je route kom je verschillende hindernissen tegen die je samen met je hond moet (in de recreanten is dit geen verplichting) nemen, dit zijn er meestel rond de 15. De hindernissen bestaan o.a. uit waterdoorgangen, over opgestapelde strobalen, onder netten door, of door modderbakken heen, alles naar creativiteit en inzicht van de organisatie.

Het parcours kan rennend of lopend worden afgelegd met als doel samen met de hond sportief bezig te zijn. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen en elk ras kan meedoen.

Bij wedstrijden wordt veelal de volgende onderverdeling aangehouden:

Noraly 005Atleten klasse: Deelnemers in de atleten klasse gaan voor snelheid waarbij alle obstakels perfect genomen dienen te worden, niet juist of onvolledig kan straftijd/punten opleveren, en zijn veelal ervaren deelnemers. Je wordt in deze klasse geacht het parcours hardlopend af te leggen en de hindernissen zo snel mogelijk te nemen.

Open klasse: Fanatieke deelnemers waarbij ook de snelheid en competitie belangrijk is maar ook voor de minder ervaren deelnemers zeer geschikt. In deze klasse wordt verwacht dat het parcours zoveel mogelijk hardlopend af gelegd wordt en de hindernissen zo vlot mogelijk worden genomen.

Recreanten: Deze klasse is bedoeld voor de recreatieve lopers. In deze klasse zal je moeten accepteren dat je soms even moet wachten bij een hindernis maar gezelligheid en plezier staan hier voorop. Je mag het hele parcours (ook) wandelend afleggen.

Noraly 006Kidsrun: Speciale run voor de jeugdige deelnemers.

De hond moet minimaal een jaar oud zijn, maar voor grote rassen is het met klem aan te raden om pas bij 1,5 tot 2 jaar te beginnen.
Vanaf het najaar van 2020 geven wij hierin ook training. Tevens zijn we te boeken voor workshops.