Waarom een Speelotheek?

Iedereen kent het wel; je hebt uren gewandeld met de hond en terwijl je als baas voldaan op de bank gaat zitten om even bij te komen, staat je hond alweer met zijn bal in zijn bek. De blik die hij u toewerpt zegt genoeg.
“Gaan we nog wat doen?”, lijkt hij te zeggen.

Een hondenpuzzel kan hier een oplossing bieden. Deze spelletjes zijn hersenkrakers op verschillende niveau’s waarmee u uw hond (& soms ook uzelf) mentaal aan het werk kan zetten. Dat is in meer dan 1 situatie een uitkomst. Omdat deze denkspellen zo vermoeiend zijn, zijn ze ook een perfecte uitkomst voor de hond die moet herstellen van een operatie en dus nog rustig aan moet doen. Of voor de werkhond die na uren wandelen en fietsen nog steeds staat te stuiteren. En wat dacht u van die ijskoude, natte winterdagen waarop zowel baas als hond niet bepaald zin hebben in een lange wandeling buiten? Kortom; denkspellen zijn een fantastische aanvulling en afwisseling op jullie dagritme!

Huren bij Speelotheek Dancing Paws

Maar het aanschaffen van zo’n denkspel kan nog wel eens een drempel zijn. En dan hebben we het nog niet eens over die viervoetige Einsteins, die een spel na drie keer al met twee poten in de neus voltooien. (Voor de Einsteins kunnen wij desgewenst extra tips geven.)

Gelukkig komt daar Speelotheek Dancing Paws om de hoek kijken. Door de jaren heen hebben we een breed arsenaal aan spellen verzameld, van beginner tot gevorderd niveau. Met de Speelotheek Dancing Paws willen we deze leuke bezigheid graag met andere baasjes en honden delen en stellen we onze collectie en eigen ervaringen beschikbaar. Iedereen is welkom om bij ons te huren.

Het doen van puzzels:

-- Is vooral ontzettend leuk voor mens en dier
-- Versterkt de band tussen mens en dier
-- Is vanwege de andere inspanning rustgevend voor drukke honden
-- Is een goede activiteit voor de oudere hond
-- Is een goede activiteit bij herstel na ziekte e.d.
-- Duurt maximaal 15 minuten
-- Staat gelijk aan een (bos)wandeling van een uur

Puzzelen is voor elke hond geschikt. Belangrijk is dat er begonnen wordt met een eenvoudige puzzel, zodat de hond kan leren wat de bedoeling is. Hij moet leren vakjes openen door te schuiven, tonnetjes verplaatsen, optillen van een klepje enz. De combinatie van deze manieren maakt het voor de hond een hele uitdaging om al het lekkers voor de dag te toveren.

Ben u nieuwsgierig geworden en staat uw viervoeter naast u al te trappelen van enthousiasme? Lees dan snel verder of neem contact op.

Graag tot snel!