Noraly

Noraly 015Mijn naam is Noraly en kom oorspronkelijk uit Geffen. Daar in mijn kinderjaren is de liefde voor dieren en met name honden ook gegroeid.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik altijd al gek was met dieren. Gekscherend zeg ik vaak dat er maar drie beesten mijn huis echt niet inkomen; Spinnen, teken en wespen. Maar goed, na lang zeuren kreeg ik op mijn twaalfde dan eindelijk mijn eerste hondje Tigo. Het was een Blenheim Cavalier King Charles Spaniel.

Met hem ben ik samen met mijn moeder naar een gehoorzaamheidscursus gegaan. Daar merkte ik ook dat het trainen met honden echt 'mijn ding' is. Tigo is altijd een huishondje geweest en wat ik wilde was een hond waar ik echt mee kon gaan sporten. Jaren heb ik onderzoek gedaan naar de verschillende rassen die mij aanspraken en wat dan uiteindelijk het beste zou passen. Uiteindelijk is dat de Border Collie geworden. Ik ben dol op de veelzijdigheid van het ras, de werklust en zijn gevoeligheid. In 2011 heb ik me bij een kennel ingeschreven en in 2012 kreeg ik dan EINDELIJK mijn eerste eigen hondje; Happy (meer over haar onder het kopje Kennel). Ik wil me dan ook graag inzetten voor het ras en hoop straks samen met Andre onze eerste pupjes binnen de kennel te gaan verwelkomen. Ik hoop namelijk andere mensen net zo'n fijn hondje mee te kunnen geven als dat ik met Happy en Daisy gekregen heb.

Noraly 004Noraly 011
Van het trainen met Happy en Daisy heb ik veel geleerd. Ik kan zeggen dat ik intussen op het gebied van Opvoeden en Show geen onbekende meer ben. Ik help Andre zo nu en dan ook graag mee door mijn ervaring in de lessen mee te nemen. Op het gebied van Dogdance ben ik nog een newbie, maar mijn dansachtergrond (jazzbalet, stijldansen en streetdance) helpt mij heel erg bij deze tak van hondensport. Ik assisteer dan ook vooral bij het maken en in elkaar zetten van routines en het brengen van theater in een stuk, omdat daar mijn grootste kracht ligt.

Naast de hondensport werk ik nog een aantal dagen bij een theewinkel en houd ik mij thuis nog bezig met allerlei creatieve knutselprojecten.


Opleidingen

Jan 2020 Interne opleiding Dogdance instructeur
Apr 2013 Interne opleiding hondeninstructeur

Workshops

Dec 2023 Perfect Heelwork - Brigitte van Gestel
Jan 2022 Heelwork to Music - Jessica Kalgren
Nov 2013 Istructie workshop Agility