Logo compleet ws1  

 

Magic

20180212 141357Magic is geboren op 5 november 2017 op een varkensboerderij in een nestje waar best wat pech bij was. De vader is na de dekking overreden door een vrachtwagen en het nestje werd samengevoegd met een ander nestje, omdat de moeder van het ander nestje de bevalling niet had overleefd. Hierdoor had de moeder van Magic een giga groot nestje waar ze alleen voor moest zorgen. Alle pups waren er natuurlijk erg op gebrand om zo snel mogelijk het voer naar binnen te werken.

Toen ik (Andre) bij het nestje kwam kijken, ging ik in eerste instantie voor een andere pup. Maar met het bekijken van dit enorm nest, viel mijn oog op de red merle, die erg ondernemend was en als enige ook met de volwassen honden optrok van de boerderij. Hij was ook de enige pup die zelf een kleine uitgang had gevonden in de omheining en als enige ook snel buiten het erf stond.

magic 1 1802 feb2018 011 1802 feb2018 003

Op het moment dat Magic mee naar huis mocht en kennis kon maken met zijn "grote broer", was hij qua geur net als een varken. Wat stonk dat manneke, van een puppylucht was zeker geen sprake. Na de nodige wasbeurten kon hij dan kennis maken met Turbo en hij probeerde deze meteen onder de "duim" te krijgen.
Binnen de opvoeding bij Dancing Paws bleek Magic heel snel te leren en de eerste dogdance oefeningen had hij ook al snel onder de knie.
Vanaf halverwege 2019 is deze knapperd aan het wennen aan de wedstrijden en de prikkels rondom wedstrijden. De eerste deelname in de open klasses is inmiddels ook al een feit en hij blijkt erg leergierig te zijn.

Voorjaar 2018 004 Voorjaar 2018 024 Voorjaar 2018 025

Op dit moment is Magic zich aan het voorbereiden op zijn eerste echte serieuze wedstrijd en daarnaast met Noraly in training binnen de Agility. Doordat Magic klein is uitgevallen qua schofthoogte beloofd hij in die sport hoge ogen te score, de tijd zal het gaan leren.

Behaalde resultaten

Reslutaten van gezondheidsonderzoeken:
ECVO onderzoek: vrij van erfelijke oogziekte en andere oogafwijkingen
HD onderzoek: HD-A