Logo compleet ws1  

 

TurboTurbo Animal Event 2012 1

Turbo is geboren op 20 augustus 2011 en is de eerste sporthond van Andre. Hij is geboren in een gelegenheidsnestje (zonder stamboom) op een boerderij in een klein plaatsje in de buurt van Antwerpen. Hij was de laatste uit het nest maar liep op de boerderij al vrij rond samen met zijn ouders.

Tijdens zijn opvoeding bij de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers was hij ook al graag gezien in het demoteam van de VVH. Dit demoteam ging het hele land door om het belang van het opvoeden van honden te laten zien en daarnaast ook enkele sporten, zoals gehoorzaamheid, agility en gewoon lekker ontspannen bezig zijn met de hond.

Turbos first day out 006 Turbos first day out 027 eerste demo turbo013

Nadat Turbo zijn opvoeding had afgerond met een diploma Gehoorzame Hond (maximale score) is hij actief geweest binnen de sport Agility.
Samen zijn wij het land doorgereden en meegedaan aan landelijke wedstrijden. Ook tijdens demo's van het VVH demoteam werd Turbo steeds actiever en liet hij daar ook zijn kunsten zien van de Agility.
Tot er het moment kwam dat hij de sprongen niet meer kon halen en bleek dat hij een blessure had op de achterham. Dit zou altijd een terugkerend probleem gaan worden, waardoor Agility niet meer heel erg slim zou zijn.

VVH familiedag 2 2013 033 VVH familiedag 2 2013 035 VVH familiedag 2 2013 041

DogDance AnimalEvent 2014 031Net op datzelfde moment had ik ook al enige interesse in dogdance, waardoor ik dat met Turbo zou gaan proberen. Hij (en ik) bleken er gevoel voor te hebben en na de nodige training werd het dan tijd voor de allereerste wedstrijd. Deze vond plaats tijdens het Animal Event 2014 in de Beekse Bergen. Dit resulteerde in een 1e plaats en een promotie punt.
Nog steeds zijn wij actief binnen de dogdance en toeren wij het hele land door om deel te nemen aan de wedstrijden.
Inmiddels is Turbo mijn (Andre) leermeester en heeft hij mij de hondentaal leren begrijpen.

Turbo wordt niet ingezet voor dekreu

Behaalde resultaten