header winter 2019 1

Hondentrainingen

opvoeden 4Vanaf januari 2018 is het ook mogelijk om cursus te volgen bij Dancing Paws.
Of je nu je hond wil (her)opvoeden, dogdance, rally freestyle of enkel je relatie met je hond opbouwen, je bent bij ons bij het juiste adres.
Er wordt les gegeven op basis van wederzijds respect, begrip en vertrouwen. Er wordt gebruikt gemaakt van voer en/of spel als motivator om het doel te bereiken.

Wat dat doel is, bepaal jij helemaal zelf. De groepen zijn klein van opzet, waardoor er gekeken wordt naar de combinatie handler (baas) en hond. Elke combinatie heeft weer een iets andere aanpak nodig. Wat bij de een wel werkt, kan bij een ander juist niet werken.
Door de jaren heen heeft de instructeur ervaring opgedaan in verschillende takken van sport, zowel uitgeoefend als instructie gegeven. Hierdoor heeft de instructeur de capaciteit gekregen om de hond te "lezen". De hond verteld immers in gebaren taal hele verhalen en de instructeur zal trachten dit te gaan vertalen naar de handler (baas). De handler kan dan zijn handelingen aanpassen en je ziet dan snel dat de hond wel snapt, wat de bedoeling is.

Respect, begrip en vertrouwen
Het belangrijkste in het hele verhaal is dat wij de hond respecteren dat het een hond is. Het feit dat die hond is, heeft dat natuurlijk beperkingen. De hond is geen mens. De hond zal dit ook doen bij ons. Als wij dan dit respect hebben, komt er vanzelf het begrip van de beperkingen en leren wij hoe dat wij met onze honden moeten gaan. Ook in combinatie met andere (vreemde) honden. De handler (baas) blijft immers altijd de begeleider en zorgt voor een veilige omgeving voor de hond. Wanneer bovenstaande in orde is, zal het vertrouwen tussen jou en je hond alleen maar toenemen en kan je zeggen dat je een maatje voor het (honden)leven hebt.

opvoeden 7
De cursus.
Er worden niet echt cursussen aangeboden. Je kan dus eigenlijk altijd intromen als er plaats is. Je schaft een strippenkaart aan en elke keer dat je aanwezig bent gaat er een strip van af. Je kan zelf bepalen wanneer jij denkt dat je genoeg hebt geleerd. Er zijn geen examens.
De lessen worden gegeven op maandag avond en dinsdag avond vanaf 19.00 uur.
Wil je een keer komen kijken of je aanmelden, kan je altijd contact opnemen via het contactformulier of email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)